Digital Days West-Brabant bieden digitale inspiratie voor het MKB

Van 8 tot en met 10 december 2020 vindt een nieuw event plaats: de Digital Days West-Brabant. Dit 3-daags evenement is vooral gericht op MKB-ondernemers en biedt informatie én inspiratie over kansen en mogelijkheden van digitalisering voor bedrijven. Van digitaal aanbod van je product tot bedrijfsvoering en commercie. Een geheel digitaal event vanuit Studio West-Brabant, met als moderator digitaal futurist Loren Roosendaal. Deelnemers kunnen online het programma volgen bestaande uit inspirerende sprekers, tafelgesprekken, interactieve workshops en masterclasses. Daarnaast is er op alle dagen een digitale beursvloer.

Dinsdag 8 december is volledig ingericht als ‘social media day’ met interactieve workshops over online presentatie, design thinking, social selling en LinkedIn. Woensdag 9 december en donderdag 10 december in de middag zijn er per dag twee interessante masterclasses te zien met tussendoor een ronde tafelgesprek over digitaliseringskansen voor het MKB. Hiervoor gaan vier West-Brabantse ondernemers met elkaar in gesprek onder leiding van een gespreksleider. Woensdag 9 december gaan de masterclasses over veilig digitaal werken (cybersecurity) en roboticatoepassingen en donderdag 10 december over het gebruik van VR en games in het MKB en verzorgt de KVK de masterclass ‘Slim aan de slag met de digitale toekomst van je bedrijf’. Kijkers kunnen meedoen door via de chat vragen te stellen. 

Stap vooruit op het gebied van digitalisering
Uit onderzoek blijkt dat veel MKB-bedrijven in West-Brabant nog een stap vooruit kunnen zetten op het gebied van digitalisering. De verwachting is dat over 10 jaar in feite ieder bedrijf een IT-bedrijf is omdat digitale technologie in elke bedrijfstak een centrale rol gaat innemen. Of het nu gaat om de productie, de bedrijfsvoering of de verkoop of om industrie, handel of dienstverlening. De Digital Days worden georganiseerd om het bewustzijn bij het West-Brabantse MKB te stimuleren en contacten te leggen met aanbieders van digitale diensten in de regio. In het voorjaar van 2021 komt er als vervolg een Digiscan uit waarmee MKB-ers kunnen kijken waar ze staan op digitaal vlak. Ook zullen er vouchers ter beschikking worden gesteld voor advies om een goede investeringsbeslissing te kunnen nemen en komt er aandacht voor digital skills van personeel. Het vinden van regionale aanbieders van digitale producten en diensten zal aangeboden worden via een platform en de koppeling aan evenementen.  

Al deze activiteiten worden georganiseerd vanuit het programma ‘MKB West-Brabant vernieuwt.’ Er zijn naast het digitale programma nog 6 andere projecten op het gebied van innovatie en human capital. Initiatiefnemers zijn Gemeente Breda, REWIN West-Brabant, Stichting Vakopleiding Metaal, Gemeente Halderberge, VNO-NCW West-Brabant en Regio West-Brabant. Het programma heeft middelen ontvangen van het ministerie van Economische Zaken vanuit de MKB-deals en loopt tot april 2022.

Bekijk het volledige programma hier: https://digitaldayswestbrabant.nl
En meld je aan voor de sessies via: https://registreren.digitaldayswestbrabant.nl/

Pak je kansen op digitalisering!