Gedeputeerde Van Gruijthuijsen brengt werkbezoek aan Breda Robotics

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen van de provincie Noord-Brabant bracht donderdag 3 september een werkbezoek aan Breda Robotics. Hij werd daarbij vergezeld door diverse statenleden en leden van de Economic Board West-Brabant. Na afloop onderschreef Van Gruijthuijsen het belang van Breda Robotics voor de economie van West-Brabant.

Breda Robotics heeft in de Koepel in Breda een coole plek gecreëerd waar technische studenten hun theoretische kennis kunnen koppelen aan de praktijk. Ondernemers komen in het smartlab in verbinding met elkaar en met studenten. In deze broedplaats voor robotica en automatisering gaf Maarten Hoogwout een pitch over Breda Robotics. Het doel van Breda Robotics is om robotica en robotisering in West-Brabant te stimuleren, de Roboticacluster West-Brabant te versterken, het verbinden van talent in en aan de regio en het verbinden van onderwijs en bedrijfsleven. De hulp van de provincie Noord-Brabant is bij het verwezenlijken van deze ambitie hard nodig.

Na de pitch gaf de provincie Noord-Brabant een toelichting op haar economische visie 2030. De Economic Board West-Brabant vertelde over de ontwikkelingen rondom de opzet van een economische agenda. Darnaast was er aandacht voor het regionaal programma Maintenance, Creatieve Dienstverlening en Startup-programma.