Nieuwe Partner!

Welkom bij de club!
Curio, MBO opleider, slaat de handen ineen met Breda Robotics. Op 9 mei vond de ondertekening plaats. Vanaf nu kunnen we de brug slaan tussen de leerlingen van onderwijsinstelling Curio en de robotica bedrijven in West-Brabant.

PERSBERICHT

Robotica skills van de toekomst

Breda Robotics en Curio bundelen krachten voor talenten in de regio

Breda 10 mei 2022- Vanaf vandaag kunnen West-Brabantse Robotica bedrijven de krachten bundelen met mbo-studenten van Curio. Talenten in de regio kunnen makkelijker een stage en zelfs banen vinden bij vooruitstrevende bedrijven in de omgeving die werken met robotica, automatisering en andere innovatieve projecten rondom industry 4.0. Maar deze nieuwe samenwerking tussen onderwijs en robotica bedrijven maakt veel meer mogelijk voor de provincie.

 

Technisch talent houden wij in de regio!

De vraag naar technisch talent is groot. De vraag naar skills om te automatiseren en robotiseren binnen het bedrijfsleven is groot. Maar ook de vraag naar aansluiting met het bedrijfsleven vanuit het onderwijs is groot. Alle vraag wordt hands-on aangepakt door de samenwerking tussen Breda Robotics en onderwijsinstellingen Avans Hogeschool en nu ook Curio. De studenten krijgen de kans om binnen West-Brabant écht aan de slag te gaan binnen de robotica en automatisering. Tegelijkertijd kunnen de onderwijsinstellingen ook de bedrijven ondersteunen met robotica ontwikkelingen en het opleiden van personeel. Wellicht belangrijker, samen kunnen ze diverse robotontwikkelingen verder onderzoeken, door ontwikkelen of zelfs creëren.

 

Breda als kloppend hart van de Nederlandse Robotica

“Bij robotica en technologie denken veel mensen meteen aan Amerika. Maar in onze regio West-Brabant gebeurt veel op technologisch vlak”, vertelt Maarten Hoogwout ondernemer en bestuurslid van Breda Robotics. “We willen de talenten in onze regio bieden waar ze naar op zoek zijn. Dat is een goede stage of een baan. Dit is een mooie stap in de goede richting”, voegt Marc van Campenhout, bestuurder bij Curio, hier nog aan toe. Het is overduidelijk dat er meer te halen valt in onze eigen omgeving en dat er een goede ondersteuning moet zijn voor de ondernemers, werknemers en studenten’’.

 

Breda Robotics

Bij Breda Robotics krijgen alle aspecten van robotisering alle ruimte. Van een echte robot experience waarbij er diverse demonstraties worden gegeven met echte robots tot aan een skilllab waar studenten maar ook medewerkers van het Brabantse bedrijfsleven ervaring kunnen opdoen rondom het werken met robots en diverse prototypes. Samen met beroepsopleider Curio gaat Breda Robotics dit aanbod verbreden en aantrekkelijker maken voor een jonger publiek. Zo gaan we stapje voor stapje richting de ultieme gezamenlijke ambitie, Breda en omgeving het kloppende hart maken van de praktijkgerichte Nederlandse Robotica.

 

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Wilt u meer weten over Breda Robotics of wilt u een interview afnemen met één van de initiatiefnemers?

Neem dan contact op met Maarten Hoogwout (0651032741 of m.hoogwout@wwa.nl)