Together, we design the future

Driving robotics and innovation

Breda Robotics brengt mensen en ideeën samen
Breda Robotics is een innovatieve broedplaats waar studenten, ondernemers, docenten en werknemers in projecten samenwerken aan nieuwe technologie en technieken. Op deze historische plaats in Breda wordt de toekomst vormgegeven. Het is een hotspot voor het ontwikkelen en maken van nieuwe toepassingen op het gebied van robots, 3D printing en andere industry 4.0.

Voor wie is Breda Robotics?

Breda Robotics is een plek waar studenten naartoe komen om te experimenteren en te werken aan prototypes, proof of concepts en pilots. Hun docenten komen hier om kennis te brengen én te halen. Regionale ondernemers kunnen bij Breda Robotics hun ideeën (laten) vormgeven en op technische haalbaarheid laten testen. Bedrijven die hoogtechnologische innovaties en robotica leveren beleven als partner van Breda Robotics dat enthousiaste studenten hun techniek implementeren bij ondernemers. Bij Breda Robotics komt alles en iedereen bij elkaar.

Wat wil Breda Robotics bereiken?

  • Het stimuleren en faciliteren van de economische ontwikkeling op het gebied van robotica en robotisering in de regio West-Brabant.
  • Het verbinden van ondernemers onderling en met het onderwijs.
  • Het promoten van de mogelijkheden van robotisering in West-Brabant.

Initiatiefnemers Breda Robotics

Van Breda dé roboticahub van West-Brabant maken. Op een iconische, historische plek in de oude binnenstad. Een broedplaats, waar kennis en ervaring samenkomen met jeugdig enthousiasme en de nieuwste innovaties. Het eerste zaadje van Breda Robotics werd geplant door de initiatiefnemers.