Together, we design the future

Driving robotics and innovation

Breda Robotics is een Smart Industry Fieldlab.
De roboticabedrijven ExRobotics, WWA en Synchron vonden elkaar tijdens een rondetafelgesprek in het REWIN-programma Hightech Maintenance in 2018. Daar ontstond het idee voor het opzetten van Breda Robotics.
Samen met Avans Hogeschool, de gemeente Breda en REWIN willen zij de robotisering in West-Brabant stimuleren. Breda Robotics wil daarnaast een oplossing bieden voor het tekort aan technische talenten in de regio.

Hybride leeromgeving

Breda Robotics als actieve verbinder tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Denk hierbij aan praktijkgericht onderwijs in de vorm van minorprojecten, fungeren als platform voor stages en bijbanen en het professionaliseren van skills voor industry 4.0. met studenten en professionals. 

Ecosysteem

Breda Robotics als netwerkorgaan voor de diverse stakeholders. Koppelen van vraag en aanbod, matchen van talent aan roboticabedrijven in de regio en het stimuleren van samenwerken.

Expertise & Experience Center

Breda Robotics fungeert als proeftuin voor innovatieve oplossingen van roboticabedrijven, onderwijs en lectoraat. Denk hierbij aan het testen van opstellingen, het delen van kennis d.m.v. actieve workshops en onderzoek naar nieuwe oplossingen voor vraagstukken uit verschillende branches zoals zorg, scheepsmanagement, bouw, infra, maintenance en meer.

Vernieuwend ondernemerschap

Breda Robotics stimuleert en ondersteunt bestaande en nieuwe ondernemers in het robotica cluster, haalt nieuwe technologische bedrijven naar de regio West-Brabant en helpt met de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten op het gebied van robotica en industry 4.0.

De organisatie

Bestuur

Maarten Hoogwout, voorzitter
John den Ridder, secretaris
Iwan de Waard, penningmeester
Cees Budding, adviseur
Patrick Verwimp, bestuurslid

 

Team

Chantal van Spaendonck; Directeur
Karin van Beers; Secretariële ondersteuning
Amber van Sluijsdam; Marketing & communicatie

 

Design the future, doing more and better with less

Het bestuur van Breda Robotics heeft besloten om ‘moonshots’ te formuleren. Het voorstel is om deze ‘moonshots’ te combineren met de UN Sustainable Development Goals. Hiermee stappen we in de belevingswereld van x-y-z-generatie en leggen we meteen de koppeling met de ambities van de regio West-Brabant en Avans Hogeschool. Dit document is een eerste aanzet. Lees meer

Financiers_BR.jpeg

Overzicht

 • Stagemarkt

  Is werken met robots je droom? Wil jij stagelopen bij de leukste roboticabedrijven in regio West-Brabant? Of wil jij na je opleiding een fantastische baan in het vakgebied waar jij voor gestudeerd hebt? Goed nieuws voor jou! Wij organiseren op 10 mei de Breda Robotics Stagemarkt! *Exclusief voor studenten & Breda Robotics Partners

 • Breda Robotics XXL Inspiratie event

  Altijd al een glimps van de toekomst willen krijgen?  Tijdens de Breda Robotics Open Dag geven Breda Robotics Partners jou een kijkje van alle robotica en AI oplossingen.

   

  Wat je kan verwachten?
  - Inspirende robotopstellingen en demo's van Breda Robotics Partners

  - Bloedstollende robot battles van de FIRST League deelnemers 

   

  En het officiële programma:

  15:30 ontvangst

  16:00 Welkom door Maarten Hoogwout en Chantal van Spaendonck

  Keynote Marijke Geus

  Keynote Chris Verhoeven

  16:40 Panelgesprek met:

  Stephanie ter Borg 

  Carolien Giesen

  Maarten Hoogwout 

  Wethouder Boaz Adank 

  17:00 netwerken, bezoeken stands en demo’s onder het genot van een hapje en drankje

  19:00 einde event

 • MKB Robotiseert - Workshop

  MKB Robotiseert, een workshop bomvol inspiratie!

   

  Dinsdag 10 mei organiseren de partners van MKB Robotiseert een extra leuke inspirerende workshop over hoe je robots en automatisering kan inzetten voor jouw onderneming.

 • Robotica & AI

  8 pitches, 8 innovatieve oplossingen op het gebied van robotica en AI binnen Infra, Scheepsmanagement en Maintenance. En dat allemaal kan meemaken vanuit huis of je kantoor want de inspiratiesessie is online via MS Teams.