Minor Projecten

In het vierde studiejaar werken studenten van de technische opleidingen binnen Avans aan robotica vraagstukken tijdens hun minor project: Een opdracht vanuit de praktijk, waarbij in teamverband een praktijk case wordt opgepakt. Projecten waarin multidisciplinair wordt samengewerkt met studenten vanuit andere studierichtingen en met Curio studenten. In opdracht van (o.a.) Breda Robotics partners. Van onderzoek tot realisatie. Zo werken ze aan systemen die bv zelfstandig controles kunnen uitvoeren binnen gevaarlijke omgevingen, aardbeien kunnen sorteren voor de gebaksindustrie of die zelfstandig afval kunnen rapen. 

Nieuwsgierig naar de resultaten? Zie de video's hieronder

Minorprojecten 2023

Minorprojecten 2022

Minorprojecten 2021

Minoren in de spotlight

Studenten, docenten en bedrijven werken samen binnen de minoren robotica van Avans Hogeschool. Maar liefst 10 groepen zijn actief bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden van automatisering, robotica en andere industry 4.0 toepassingen om productieprocessen effectiever, duurzamer, goedkoper en gebruiksvriendelijker te maken.

 

Hieronder vind je een overzicht van alle minorprojecten.

Project Wiedbot

Ken je dat probleem van onkruid tussen de gewassen? Heel vervelend en hoe los je dat op zonder chemicaliën en zonder dat mensen hernia’s krijgen van het bukken? Natuurlijk met de wiedbot die gewassen kan onderscheiden van onkruid en het onkruid kan wegknippen. 

Dit minorproject wordt ondersteund door Odd Bot.

 

 

Project Harvest Turtle

Het werk in de kassen is zwaar en we willen natuurlijk het oogstproces zo duurzaam en snel mogelijk maken aangezien de voedselproductie omhoog moet met het groeiende aantal bewoners op onze planeet. In de kassen van Curio wordt daarom gewerkt aan de harvest turtle die gewassen kunnen plukken.

 

Project AvanSimulator

Racen is door Max Verstappen enorm populair. Niet alleen om naar te kijken maar ook om zelf te beleven via een game. De studenten van Avans Hogeschool ontwerpen een racestoel die kan meebewegen met je gesimuleerde race. Naast dat dit een supervet project is, is het voor Avans ook een grote publiekstrekker tijdens hun open dagen. 

 

 

Project Fenceless Robots

Robots staan nu in kooien om ervoor te zorgen dat alles veilig blijft op de werkvloer. Maar in de toekomst moeten robots en mensen steeds meer samen gaan werken, wat betekent dat een robot goed moet kunnen zien als er een mens aankomt of iets anders kan detecteren zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan. In samenwerking met WWA zijn de studenten op onderzoek naar welke camera’s er het beste werken en met het testen kunnen ze direct hun voetbalskills oefenen ;-)

 

 

Project Collaboratieve UR3 systemen & AI

Robots en mensen gaan in de toekomst steeds meer samenwerken aan 1 product. De robots zet het item in elkaar en een mens geeft het aan.  Dit project staat helemaal in het teken dat de robot de juiste items pakt en vastmaakt aan het object en dat allemaal op een veilige manier. Hiermee kunnen producties efficiënter en duurzamer worden.

 

 

Project interactieve hond

De robothond is naast enorm leuk om te zien ook zeker enorm functioneel. Hij kan zich over terreinen bewegen en afhankelijk van de toegevoegde features ook andere functies vervullen.  Denk aan inspecties van gebouwen die eventueel vol criminelen zitten of het speuren naar een gaslek in een fabriek. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar dit project draait er vooral om om te hond zo goed mogelijk te laten bewegen op ongelijke terreinen en om ook via voice control de robot te besturen.

 

 

Project Autonomous driving with ExR1

De EXR 1 is de robot die kan worden ingezet op terreinen waar mensen niet kunnen komen zoals omgevingen met explosiegevaar. Met lasers ontwerpt de robot automatisch een 3Dmap om te zorgen dat hij nergens tegen aan kan rijden tijdens zijn inspectierondes. Tijdens met minorproject zijn de studenten aan de slag gegaan om software te ontwikkelen en implementeren zodat de opdrachtgever ExRobotics met prototypes aan de slag kan en kan testen bij unieke omgevingen van hun klanten.

 

 

 

Project Aardbeisorteersysteem

Lopende banden bomvol aardbeien en mensen zoeken uit welke wel en welke niet geschikt zijn. Dat moet makkelijker kunnen zonder mensen de belasten met zwaar en geestdodend werk. Dit project heeft daarom de aardbeisorteermachine aangepast zodat het aarbeien kan scannen en zo van de lopende band in de doos kan leggen. 

 

 

Project Turtlebot based Agrobot Ganty

Kan je een robot een pacour laten rijden? De studenten van dit project bewijzen dat het antwoord op die vraag JA is. Agrobot Ganty rijdt een parcour zodat het ook over velden kan navigeren.  Een perfecte aanvulling op deze robot zou de harvest turtle of wiedbot zijn.

Daarnaast is dit project een deelnemer van een race… Wij weten nu al wie er gaat winnen ongeacht de competitie ;-)

 

 

Project Tetris Robot

Ken je die omdozen waar heel veel lucht inzit en maar 2 artikelen? In dit project in samenwerking met Newton wordt er gewerkt aan een robotarm en geautomatiseerd systeem die omdozen efficient inpakt. Eigenlijk alsof de robot tetris speelt met kleine doosjes.