Veilig werken met cobots en robots op de werkvloer

De opmars van robots en collaborative robots (cobots) in de Nederlandse industrie zet door. En niet voor niets: cobots zijn relatief betaalbaar, eenvoudig te programmeren en kunnen repetitieve handelingen overnemen zodat medewerkers op een andere manier waarde kunnen creëren. Maar omdat deze mechanische vrienden naast de werknemer actief zijn, brengen ze ook nieuwe risico’s op de werkvloer.

Om daar bewust en pro-actief mee om te gaan, start op 21 januari 2021 een online serie interactieve bijeenkomsten rond het thema: Veilig werken met cobots en robots op de werkvloer. Hoe doe je dat? Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door MKB Robotiseert.

Programma
Tijdens de eerste bijeenkomst wordt gekeken op welke manier aspecten als veiligheid en productiviteit worden meegenomen bij de engineering, middelen en het gebruik van cobots. Deze onderwerpen worden in 2021 verder uitgediept met online round tables.
Het zijn interactieve sessies, waarbij nadrukkelijk om de input, vragen en kennis van de deelnemers wordt gevraagd om deze te delen.
Dit evenement is onder meer bedoeld voor productiemanagers, veiligheidskundigen, engineers, integrators en (kennis)leveranciers.

Deelnemen
Deelname is kosteloos, mits je je inschrijft via deze link.

MKB Robotiseert is een initiatief van Breda Robotics, Fieldlab Robotics, Fontys en Holland Robotics. Met MKB Robotiseert helpen wij u op weg in de wereld van robotica.