Verslag The minors Den

De wereld gaat sneller dan ooit en dus worden robotica oplossingen belangrijker om ons leven duurzamer en kwalitatiever te maken. Diverse Breda Robotics Partners kwamen afgelopen donderdag diverse vraagstukken en mogelijke minorprojecten pitchen voor de docenten en het lectoraat van Avans Hogeschool.  Extra leuk voor deze pitches, ze komen ook in aanmerking voor een KIEM-subsidie die jaarlijks een project kan co-financieren. 

 

Het Smart Industry Fieldlab Breda Robotics was omgebouwd tot een perfecte setting voor The Minors Den, de Breda Robotics partners waren helemaal klaar om hun vraagstukken te pitchen in minder dan 2 minuten(!) om de docenten van Avans Hogeschool omver te blazen om straks de studenten uit te dagen om out of the box te denken. 

 

Die uitdaging gaat er zeker zijn want naast de uitdaging voor een biertappende en pizza snijdende robot voor in het lab die Synchron kwam picten, lagen er ook vraagstukken over hoe we duurzamer koffiebekers die volgepropt zijn met bananen of theezakjes kunnen recyclen of hoe robots veiliger kunnen gaan samenwerken met mensen en andere robots om het werk efficiënter te maken.  De middag werd op z’n Breda Robotics afgesloten met een gezellige borrel. 

 

Hierbij alle pitches op 1 rij:

  • Zolder wil graag samen met de studenten een module gaan ontwikkelen om data in te sluiten en zo nog beter systemen te kunne beveiligen.
  • Samenwerkende BR-Partners WWA & Newton (CollaRobots) willen graag samen met de studenten een Een intelligent systeem ontwerpen dat botsingen kan vermijden/ voorkomen. Denk hierbij aan robot op robot en robot op mens. 
  • Skalar is opzoek naar een module om doseringen te wegen zodat ze het hele proces van bijvoorbeeld het meten van HP-waardes van aarde 100% kunnen automatiseren. 
  • De nieuwste partner Pliant wil graag met AI en 3D Neural System sneller ziektes en afwijkingen kunnen gaan ontdekken bij fruit en groenten. 
  • Tante Louise heeft diverse skeletons die ze graag zouden willen uitbreiden met sensoren zodat er sneller ingegrepen kan worden als er te zwaar werk wordt gedaan dat rugklachten kan veroorzaken of andere aanpassingen die het werk van zorgverleners kan verlichten.
  • FMI Improvia is bezig met een vraagstuk rondom koffiebekers en andere producten die je kan recyclen. Maar hoe kunnen we losgestorte objecten al dan niet met organische vormen efficient segmenteren?
  • Synchron Lab Automation sloot af met een knaller, een vraagstuk voor een robot in het Breda Robotics lab die biertjes kan tappen, pizza’s kan snijden en meer. Kortom het ontwerpen van de nieuwe party essential. 

 

Het team van Avans Hogeschool gaat aan de slag met de pitches en komen zo snel mogelijk terug bij de Breda Robotics Partners voor een vervolg.  Houd onze socials in de gaten voor meer nieuws!