Partner Breda Robotics: Peeters Robotic Solutions

Peeters Robotic Solutions, een innovatief bedrijf uit Dongen, helpt wereldwijd bedrijven met het efficiënter, slimmer en veiliger inrichten van hun industriële productielijnen en -processen. Door de jarenlange ervaring met zowel de machines als met robotisering levert Peeters Robotic Solutions een totaaloplossing voor veel bedrijven. De brede dienstverlening is dan ook de kracht van het bedrijf.

Eigenaar Edwin Peeters startte in 2013 aan zijn avontuur met Peeters Robotic Solutions. Hij is opgeleid als werktuigbouwkundige, tekenaar en constructeur en deed zowel in het binnen- als buitenland veel ervaring op. Edwin is niet alleen ervaren binnen zijn eigen vakgebied, maar ook op andere vlakken. Zo leerde hij ook hoe je kunt blijven presteren onder druk van productie en te werken met minimale middelen. Maar zijn grootste drive is toch écht het helpen van zijn klanten.

Intelligente Robotica als helpende hand
Met de robotica-oplossingen van Peeters zijn snelle, flexibele en nauwkeurige test-, productie-, handling- en assemblagesystemen te creëren. “We hebben ook een eigen robot- en cobotoplossing ontwikkeld voor het palletiseren: de GoBot. Die kunnen we turn-key leveren.” Het bedrijf helpt met vraagstukken waar robots, cobots of de GoBot dé oplossing voor zijn. Ze voeren complete projecten uit, maar ook het onderhoud en het optimaliseren van bestaande productielijnen en -processen. Eigenlijk doen we alles wat met industriële robotisering te maken heeft”, vat Edwin samen.

Meedenken met de klant
Het helpen van de klant staat bij Peeters Robotic Solutions elke dag voorop. De sterkste punten van het bedrijf zijn dan ook flexibiliteit en het vermogen om oplossingsgericht te denken. “Een ongeschreven regel is dat je pas weggaat als het is opgelost”, aldus Edwin. Met zijn ervaring als werktuigbouwkundige en als robotspecialist, kan hij op beide vlakken met de klant meedenken en van advies voorzien. Voor nu en in de toekomst.

Jong, innovatief team
Peeters Robotic Solutions is vooral actief in de sectoren metaal, food en logistiek. Het bedrijf werkt nauw samen met vooraanstaande leveranciers, zzp’ers, studenten en stagiaires. “Om vernieuwend te blijven vinden wij het perspectief vanuit jongeren belangrijk om hierin mee te nemen. We zijn nu bezig een jong, innovatief team op te bouwen. De nieuwe generatie heeft net weer andere ideeën en kwaliteiten. Samen met de kennis en ervaring van Edwin is dat een goede combinatie”, aldus officemanager José Veeke.

Samenwerking
Peeters Robotic Solutions heeft meerdere redenen om partner te worden bij Breda Robotics. “Zo’n samenwerking in de regio vinden we mooi. Het is voor ons een mogelijkheid om met andere bedrijven uit de regio in contact te komen, maar ook met studenten. Het helpt ons tevens om meer naamsbekendheid te krijgen. Daarnaast zijn we ook maatschappelijk betrokken. Zo zitten we in panels die robotica-opleidingen beoordeelt, waardoor we contact houden met de nieuwe generatie”, licht José toe. “We hopen via Breda Robotics stagiaires bij ons te kunnen ontvangen of met onze kennis bij te kunnen dragen aan een opdracht van de studenten. Het partnerschap is een uitstekende manier om andere mensen te leren kennen en elkaar te versterken.”

www.peetersrs.nl