Stagiaires ImProvia aan het woord

Johnson Lin

Johnson vertel eens wie je bent en waar je vandaan komt?
Zoals je al zegt: mijn naam is Johnson Lin. Student Elektrotechniek op Avans Hogeschool in Breda. Momenteel zit ik in het derde leerjaar en start ik met een half jaar stage. In mijn vrije tijd houd ik van piano spelen, fitnessen en boulderen. Boulderen ken je misschien niet, dat is een klimsport waarbij je zonder zekering tot 4 meter tegen een wand omhoog klimt.

Wat is je eerste indruk van ImProvia? 
Per week ben ik één dag op kantoor aanwezig, de rest van de tijd kan ik thuiswerken en er is een plaats bij Breda Robotics in de Koepel. De dagen dat ik tot nu toe op kantoor zit vind ik erg gezellig. De organisatie is erg open en je kan fijn samenwerken met collega’s. 

Wat voor stageopdracht heb je?
Tijdens mijn stage ga ik werken aan Dokter Bridge, een project van ÆVO. Vanuit de besturingsinstallatie van de Rozenburgsesluis wordt data verzameld. Deze moet worden opgeslagen in een database en vervolgens doorgestuurd worden naar de tablet van de monteur. Dan kan de monteur precies zien waar het probleem zit en kan hij het snel oplossen. Hoe deze data precies verzameld en verwerkt moet worden, daar ga ik bij helpen. Aan de hand van de vier engineeringsfases: analyseren, ontwerpen, realiseren en beheren, ga ik aan de slag.

Wat zou je graag willen leren tijdens je stage?
Vooral hoe de automatisering van een proces in de Infrastructuur in zijn werk gaat. Daarnaast wil ik wat meer kennis op doen over communicatie tussen industriële protocollen en over databases. Op persoonlijk vlak ben ik benieuwd naar het bedrijfsleven.

Wanneer is jouw stage geslaagd? Waar kijk je het meeste naar uit?
Mijn stage is pas echt geslaagd als de gehele opdracht is ontworpen en gerealiseerd. Doordat dit best een grote klus is, houd ik er rekening mee dat dit misschien niet in mijn stageperiode lukt. Het meeste kijk ik toch uit naar de realisatie, want dan zie je of het concept ontwerp gaat werken. En natuurlijk, niet te vergeten, de lekkere broodjes tijdens de lunch op vrijdagmiddag!

Hoe zie jij je toekomst voor je Johnson?
Eerst ga ik mijn stage hier succesvol afronden en daarna zal ik verder gaan met mijn studie. Veel mensen gaan reizen na het behalen van hun diploma, maar dat heb ik in mijn tussenjaar al gedaan. Zo ben ik naar Spanje, Engeland, Italië, China en Japan geweest. Het een en ander heb ik dus al gezien en daarom ga ik gelijk aan de slag als ik klaar ben op Avans. 

Noah Walsmits

Stel jezelf eens voor Noah en wat is je eerste indruk?
Mijn naam is Noah Walsmits en ik kom uit Goirle, een plaatsje bij Tilburg. Op Avans Hogeschool Breda studeer ik Technische Informatica. Mijn docentbegeleider tipte mij ImProvia en zo ben ik hier terecht gekomen. Het is even wennen, want dit is mijn eerste stage. Het eerste wat mij opviel aan ImProvia is het karakteristieke pand van het kantoor in Breda, ik vind het erg mooi.

Wat ga je precies doen tijdens je stage?
Komend half jaar ga ik me bezighouden met de interface van de SnakeRobot. Nu hoor ik je denken, wat is dat zo’n interface? De interface is eigenlijk de koppeling tussen de gebruiker en de robot. Het zorgt ervoor dat de robot weet wat de bestuurder wilt gaan doen. Als het ware de communicatie tussen robot en bestuurder. Dat moet ik gaan ontwikkelen. Voordat ik hier mee begin, voer ik onderzoek uit naar de mogelijkheden en wat er al gedaan is. Daarna kan ik starten met het ontwerp en het tekenen van de interface. Als dat afgerond is, kan ik starten met het maken van prototypes.

Wat wil je bij ImProvia leren Noah? Waar kijk je het meest naar uit? 
Op technisch gebied wil ik meer leren over het maken van een onderhoudbare interface. Daarnaast ben ik benieuwd naar het bedrijfsleven zelf. Op persoonlijk vlak zou ik aan mijn communicatie willen werken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat hier bij ImProvia gaat lukken!

Wat zijn jouw toekomstplannen?
Over de toekomst heb ik nog niet erg veel nagedacht. In eerste instantie ga ik deze stage succesvol afronden natuurlijk. Na deze stage moet ik nog anderhalf jaar studeren om mijn diploma binnen te halen. Na mijn studie wil ik gaan werken.

Tim van Olphen

Tim, kun je wat over jezelf vertellen? 
Mijn naam is Tim van Olphen, ik ben 25 jaar oud. Samen met mijn ouders woon ik in Breda. Op dit moment zit ik in het vierde leerjaar van mijn opleiding Mechatronica. Ik kom dus afstuderen bij ImProvia.

Wat is je eerste indruk van ImProvia?
ImProvia is een leuk bedrijf. Van Lennart, een werknemer bij ImProvia, hoorde ik dat hier aan leuke projecten gewerkt wordt, vandaar mijn interesse in ImProvia. Er hangt hier een leuke, prettige sfeer. Je voelt je gelijk op je gemak.

Wat ga je precies bij ImProvia doen?
Tijdens mijn stage mag ik aan de slag met de SnakeRobot. ExRobotics heeft deze ontworpen en ik ga hem in elkaar zetten. Daarnaast help ik mee met de programmering en besturing van de robot. Eerst start ik met het verzamelen van de juiste onderdelen. Vervolgens ga ik verder met het elektrisch ontwerp, dat moet worden afgemaakt. Het is dan tijd om van alle componenten één geheel te maken, het in elkaar zetten van de SnakeRobot dus. We kunnen de aansturing van de robot dan programmeren. Tot slot gaan we aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een testopstelling.

Wat zou je bij ImProvia graag willen leren?
Het verbeteren van een stukje projectmanagement spreekt mij aan. In principe komt dit bij mijn opdracht al naar voren. Daarnaast zou ik meer ervaring op willen doen met programmeren, hier ben ik erg benieuwd naar. Op persoonlijk vlak zou ik wat meer leiding willen nemen in projecten. Bij ImProvia is er in ieder geval genoeg ruimte om te leren.

Waar kijk je het meeste naar uit?
Natuurlijk naar het eindresultaat van de SnakeRobot, hetgeen waar we de komende tijd naar toe gaan werken en waar je hier jezelf constant voor aan het inzetten bent. Daarnaast kijk ik uiteraard uit naar het afstuderen, na mijn studie wil ik namelijk in het werkveld aan de slag.

 

Michel Giang

Michel, vertel eens wat over jezelf!
Hoi! Mijn naam is Michel Giang en ik kom uit Capelle aan de IJssel. Studeren doe ik op de Hogeschool van Amsterdam, Toegepaste Wiskunde. Momenteel zit ik in het vierde leerjaar en kom ik dus afstuderen bij ImProvia. Fitnessen en dan vooral crossfit vind ik leuk om te doen in mijn vrije tijd.

Je bent al een aantal weken bezig bij ImProvia, wat vind je ervan?
ImProvia is een grote organisatie en het zit gevestigd in een mooi, goed ingericht pand. Tijdens het werken merk ik dat er een echte technische cultuur heerst. Dat vind ik fijn. Het is eigenlijk net de technische afdeling van mijn school: een echte bètasfeer. Dat voelt als thuiskomen. De collega’s zijn erg aardig en vriendelijk.

Wat ga je precies doen tijdens je afstudeertijd bij ImProvia?
ImProvia heeft in- en outputdata ter beschikking van sluizen. Als wiskundige ga ik kijken of er aan de hand van die data patronen, uitschieters en/of afwijkingen te zien zijn. Dat ga ik met behulp van wiskundige modellen en machine learning doen. Zo hoop ik dat er opvallende data te zien is, die ik dan vervolgens wiskundig kan onderbouwen. Vervolgens ga ik kijken of er een relatie is tussen eventuele storingen en hopelijk geeft dat informatie waardoor er iets fout is gegaan. Dat kan dan de monteurs helpen met het voortijdig oplossen van storingen.

Wat zou je bij ImProvia willen leren?
De kennis die ik afgelopen drie jaar op school heb opgedaan, kan ik nu echt in de praktijk gaan toepassen. Daar ligt een groot ontwikkelpunt, waar ik onwijs veel zin in heb. Als ik naar mezelf kijk, kan ik mijn communicatieve vaardigheden beter ontwikkelen hier bij ImProvia.

Waar kijk je het meeste naar uit Michel?
Het meest kijk ik uit naar de soorten technieken die ik ga gebruiken. Vooral de technieken die horen bij machine learning en daar ben ik erg benieuwd naar. Het analyseren en het bouwen van modellen lijkt me ook heel tof om te doen en, niet te vergeten, het eindresultaat!

Wat wil je hierna gaan doen?
Na mijn afstudeerperiode wil ik beginnen met werken. Op zoek gaan naar een leuke job en mezelf gaan huisvesten. Het liefst ga ik als wiskundige aan de slag en werk ik vlakbij huis. Als dat er eenmaal is, ga ik nog graag reizen naar China, Japen, Korea en andere landen in Azië.