Partner Breda Robotics: Colla Robots

Colla Robots uit Waalwijk levert een breed assortiment aan cobots. Daarbij kan het gehele proces verzorgd worden. Zowel hardware, software als besturing worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Naast het leveren van een volledig eigen systeem, verzorgt Colla Robots ook het integreren van cobots binnen bestaande systemen.

 

Colla Robots is onderdeel van Newton Automation. Deze organisatie heeft ruim 25 jaar ervaring met industriële automatisering. “We zijn gespecialiseerd in interne logistieke systemen, geautomatiseerde magazijnen, aanvoer- en positioneerunits en assemblagelijnen. Een specifiek onderdeel is RoboPharma, een automatiseringssysteem voor apotheken. Voor onze systemen maken we tegenwoordig gebruik van cobots”, meldt Niek Haagh, sales engineer van Colla Robots.

Smart cobots
Een collaboratieve robot (cobot) is een robot die samenwerkt met de gebruiker. Colla Robots levert smart cobots die een beweging in een paar minuten aangeleerd worden. “Naast de inzet van de cobots voor eigen gebruik, zetten we ze tegenwoordig ook in de markt”, aldus Niek. “Cobots zijn een mooi product, dat je met slimme software zeer flexibel kunt inzetten. We hebben een sterk concept ontwikkeld waarvan we veel verwachten.”

Studenten
Het partnerschap met Breda Robotics kan daarbij een rol spelen. “We maken veel gebruik van stagiaires. Via Breda Robotics komen we nog meer in contact met onderwijsinstellingen en instellingen. Bovendien is het een mooie plek om projecten te laten ontwikkelen door studenten. Daarnaast hopen we met andere MKB-bedrijven een stuk kennis te delen en onze cobots meer bekendheid te geven. Netwerken is sowieso belangrijk, zowel het netwerk dat wij meebrengen als het netwerk dat naar ons toekomt.”

Nieuwe medewerkers
Door het partnerschap bij Breda Robotics en het aanbieden van stage- en afstudeerplekken hoopt Niek bovendien nieuwe medewerkers te mogen verwelkomen. “Vorig jaar zijn twee afgestudeerden van Industriële Automatisering aan de Avans Hogeschool bij ons komen werken. Niet alleen zitten onder de studenten potentiële nieuwe medewerkers, maar ze hebben vaak ook goede ideeën. Bij Breda Robotics vindt er een goede kruisbestuiving plaats tussen studenten, onderwijsinstellingen en bedrijven. Daar profiteert iedereen van.”

www.collarobots.com


Niek Haagh, sales engineer van Colla Robots