Welke robot is het snelst op een hindernisparcours?

Studenten van de opleiding Technische Informatica van de Avans Hogeschool ontfermen zich de komende maanden over twee robots. Hun opdracht is om te onderzoeken in welke mate de robots autonoom kunnen functioneren. In een onderlinge challenge nemen de robots het tegen elkaar op, samen met een derde exemplaar. Deze Robot Mobility Challenge vindt op donderdag 1 juli van 16.00 tot 17.30 uur plaats bij Breda Robotics, op het terrein van De Koepel in Breda. Blokkeer dit tijdvak in je agenda en mis niets van de onderlinge robotstrijd.

De robots die op 1 juli met elkaar de challenge aangaan zijn:

  • GhostRobotics Vision 60 (robothond). Doel van het project is om te onderzoeken of de robothond ook zelfstandig een opgezet parcours met hindernissen kan afleggen.
  • Robot Rover. Deze robot is uitgerust met software waarmee hij autonoom kan rijden en/of op afstand aangestuurd kan worden. Doel van het project is om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van de Robot Rover en het realiseren van een demonstratie van die mogelijkheden.
  • ExR-2. Deze crawler wordt ingezet om te functioneren in explosiegevaarlijke omstandigheden. Momenteel wordt hij uitgerust met een module die camera’s en sensoren tot een maximale hoogte van 3 meter kan brengen.

De drie robots binden met elkaar de strijd aan op een door de studenten uitgezet parcours, dat voorzien wordt van diverse hindernissen. De robot die als snelste het parcours aflegt, is de winnaar van deze Robot Mobility Challenge.

Robot Mobility Challenge
Donderdag 1 juli
16.00 tot 17.30 uur
Locatie: Breda Robotics
De Koepel Breda
Nassausingel 26, loods E5
Breda

Aanmelden Robot Mobility Challenge