Together, we design the future

De projecten

Breda Robotics is verbinder bij diverse projecten van roboticabedrijven, Avans Hogeschool, Curio en meer.
Zo ondersteunen we praktijkgericht onderwijs door minorprojecten te koppelen aan roboticabedrijven uit de regio maar koppelen we ook diverse nationale en internationale ondernemingen aan Breda Robotics Partners en andere innovatieve initiatieven. Dit doen we om robotica en automatisering te stimuleren voor meer effectiviteit en duurzaamheid.

Ook zijn we een gecertificeerd Smart Industry Fieldlab en kunnen wij onze inspirerende ruimte ter beschikking stellen als hybride leeromgeving zodat bedrijven en studenten kunnen experimenteren met de robotica en ai-oplossingen.

 

Deze projecten worden medemogelijk gemaakt door:

Smart Maintenance Labs

Door toepassen van robots en geautomatiseerde processen kan onderhoud in de procesindustrie sterk verbeteren op gebied van veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Dit project brengt de vraag uit de industrie samen met het aanbod van veel kennis en vaardigheden van het MKB op het gebied van automatisering, mechatronica en robotica. 

Minor Projecten

Studenten, docenten en bedrijven werken samen binnen de minoren robotica van Avans Hogeschool. Maar liefst 10 groepen zijn actief bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden van automatisering, robotica en andere industry 4.0 toepassingen om productieprocessen effectiever, duurzamer, goedkoper en gebruiksvriendelijker te maken.